Blog

Published On: 23. februar 20170 Comments

Crowdlending-trenden tager fortsat markedsandele globalt, især i Danmark. Med stigende popularitet er crowdlending blevet en populær måde både at hjælpe andre virksomheder med at få finansieret  deres lån eller en måde at få investeret penge til et attraktivt afkast. Hvis du synes crowdlending er spændende og måske ligefrem overvejer at begynde at investere, så får du her fem råd, som kan guide dig til at vælge den rigtige crowdlending-platform.

 

  1. Licens

Det første vigtige skridt inden du opretter en brugerprofil på en låneplatform, er at undersøge, om platformen har den fornødne licens. For er den ikke det, er der ingen grund til at gå videre med denne platform. Det kan hurtigt undersøges, hvorvidt platformen er reguleret af Finanstilsynet. Det står typisk på platformens hjemmeside og ellers kan man undersøge det på Finanstilsynets hjemmeside. Danske platform opererer typisk med en licens som betalingstjeneste. Såfremt den er reguleret, kan du roligt fortsætte til næste skridt, men hvis den ikke er, bør du nok finde en anden platform.

 

  1. Ledelsens erfaringer

Hvor kompetent er ledelsen på den platform, du har valgt? Personer, der har erfaring i branchen, herunder med finans og it, i ledelsen er en forudsætning for at drive en god låneplatform. Dette punkt er vigtigt for, at du som långiver kan føle dig tryg, når du investerer gennem platformen.

 

  1. Platformens historik

Her er der tale om platformens historik vedrørende formidlede lån. Hvad har platformen gennem tiden godkendt af lån, hvor mange misligholdte lån har der været, hvor store tab er påført långivere osv. Du kan se vores statistik-side her. Dette punkt kan også indeholde en bedømmelse af kreditvurderingsprocessen. Som långiver ønsker man størst mulig sikkerhed for en god kreditvurdering, en skarp rentefastsættelse og en stram inddrivelsesproces.

 

  1. Platformens omdømme

Før du investerer dine penge hos en platform, skal du være sikker på, at platformen yder en god service overfor kunderne. Det kan undersøges ved at se, hvordan kunderne “rater” virksomheden. Et værktøj til dette kunne være Trustpilot.com, som giver potentielle kunder mulighed for at karaktergive virksomheder for service eller helhedsoplevelse. Du kan se Lendinos ratings på Trustpilot her.

 

  1. Fikseret rente vs. auktion

Det sidste punkt omhandler, hvilken model platformen anvender, den platform som kan tilbyde den laveste rente til låntager vinder. Platformen kan tilbyde to forskellige modeller til finansieringen af lånene. Auktionsmodellen tager udgangspunkt i, at de långivere, som byder de laveste renter, finansierer lånet. Det er derfor ikke sikkert, at alle bud omsættes til en investering. Ved rentemodellen fastsættes renten af platformens kreditfunktion, og som långiver er det “først til mølle”. I denne sammenhæng er der ikke en model, der er bedre end anden, men to forskellige, som passer til forskellige præferencer.

 

Jeg håber, at du har et bedre afsæt for at vælge platform nu.

 

Du kan læse mere om Lendino her.

_DPS2140

 
 
Eller kontakt mig på:
(+45) 51 35 31 11
Andreas@Lendino.dk

Leave A Comment

Kategorier