Blog

Published On: 18. november 20160 Comments

RAPPORT:
Ny analyse af samtlige 751 engelske virksomheder finansieret med såkaldt equity-crowdfunding, viser at de har rejst 368 mio pund (ca. 3 mia kr). I Danmark er tallet 0 kr. Crowdinvest og Dansk Crowdfunding Forening sætter alle sejl ind for at forløse det samme potentiale på dansk jord.
 
Undersøgelsen udgivet af alfiDATA, viser at 216 af de folkefinansierede virksomheder har resulteret i en kursgevinst til investorerne. 5 har resulteret i et virksomhedssalg og kun 11,7% (88 virksomheder)  har drejet nøglen om. Rapporten spår desuden, at volumen på markedet vil begynde at stilne af for første gang de kommmende år bl.a. grundet Brexit.
 
Analysen ser på platformene Crowdcube, Seedrs, Venture Founders, Code Investing, Syndicate Room og Angels Den. Heraf tegner Crowdcube for ca. halvdelen af den samlede rejste kapital, der i rekordåret 2015 udgjorde omtrent 150 mio. pund svarende til 1,2 mia. kr. En betydelig del af investeringerne gik til informationsteknologi og forbrugsgoder.
 
Til sammenligning tilbyder Danmark endnu kun én Finanstilsynsgodkendt platform, der netop lige er lanceret: Crowdinvest.
 
Den markante succes i England er bl.a. båret af regeringsinitiativer, der dels giver skatteincentives til investorerne, men mindst lige så vigtigt – lettere adgang til at anvende privattegnede pensioner mv. til denne form for investering” udtaler Frederik Ploug Søgaard, formand for Dansk Crowdfunding Forening.
 
I regeringens 2025 plan, som nu er skudt til hjørne, var der flere initiativer til at lette adgangen til vækstkapital efter svensk og engelsk forbillede. Nogle af dem er tilmed 100% omkostningsneutrale for statskassen. Det kan derfor undre at politikkerne ikke indfører disse i den kommende finanslov” slutter direktør i Crowdinvest, Søren Stenderup.

Leave A Comment

Kategorier