Blog

Published On: 24. august 20140 Comments

London har længe været kendt som verdens finansielle centrum, og i sidste uge blev denne position yderligere konsolideret i Canary Warf ved stiftelsen af organisationen Innovate Finance. Modsat tidligere tiders førerposition inden for klassisk bankdrift er Innovate Finance’s fokus at fremme den i forvejen hurtigt voksende fintech-sektor, som i disse år revolutionerer alle bank- og betalingsformer.

Innovate Finance er interessant på mange niveauer. Organisationens formål er, at skabe et forum hvor både små fintech-startups og mere etablerede finansielle virksomheder kan møde politikere, myndigheder, investorer, kunder, akademikere, talenter og kommercielle partnere. Det er altså med andre ord en brancheforening som dækker over både betalingsløsninger, valutavekselerere, peer-to-peer låneplatforme og mange flere, alle med det til fælles at de ved hjælp af teknologi gentænker det, som tidligere har gjort London til en magtfuld by – nemlig pengevæsenet.
Ved åbningen af Innovate Finance deltog, udover stiftere af store fintech-succeser, førende finans-journalister, bloggere og meningsdannere også det britiske svar på en finansminister, George Osborne. Ministeren annoncerede, udover nye politiske initiativer til at forbedre små- og mellemstore virksomheders adgang til alternativ kapital, en yderligere offentlig investering på £100 millioner i den nyligt etablerede British Business Bank (BBB).
Modsat tidligere tiders bailouts, hvor skattekroner blev brugt til at understøtte usunde forretningsmodeller for at undgå kollaps i systemisk vigtige banker, er BBB’s rolle at kanalisere penge ud til små- og mellemstore virksomheder gennem alternative finansieringsplatforme. Ideen er at skubbe liv i den britiske økonomi ved at lukke de store huller i lånemarkedet, som de traditionelle banker ikke er i stand til eller villige til at udfylde, og samtidig konsolidere London som fintech centrum nummer ét!
Selvom den geografiske afstand mellem London og København ikke er stor, halter vi herhjemme stadig langt efter byer som London. Lykkedes det i højere grad at organisere den danske fintech-branche, og få flyttet noget politisk- og offentligt fokus over på potentialet i alternative finansielle løsninger, er der dog stadig håb. Vi har stadig meget at lære i Danmark og etableringen af Innovate Finance bør inspirere den danske fintech scene.
Dette er et gæsteindlæg fra P2Pfunding.dk, skrevet af Mads Emil Hansen
 

Leave A Comment

Kategorier