Blog

Published On: 28. maj 20140 Comments

Søren Stenderup kunne ikke være til stede under den stiftende generalforsamling. Vi modtog denne video istedet.
 
Talen
Kære deltagere på den stiftende generalforsamling i Dansk Crowdfunding Forening.
Jeg ville rigtigt gerne have været til stede i dag. Men tilbage i september 2013 inviterede jeg min dejlige kæreste til New York – og lige nu er vi på vej!
Jeg stiller op til bestyrelsen fordi jeg tror på crowdfunding som en ”game-changer” indenfor finansiering af mindre virksomheder  – og fordi Dansk Crowdfunding Forening og personerne bag er et netværk jeg gerne vil være en del af, lægge navn til – og ikke mindst yde en indsats for.
Jeg har en Cand merc i finansiering og markedsføring – og har arbejdet i internationale dagligvare- og lægemiddelvirksomheder – indtil jeg for 11 år siden stiftede egen virksomhed.
Jeg har arbejdet fokuseret med crowdfunding de seneste 18 måneder. Jeg har pløjet lovgivningen igennem og haft mange møder med  Finanstilsynet,  kapitalsøgende virksomheder og potentielle investorer. Og jeg har sikret mig rettighederne i Danmark til europa´s største equity platform, engelsk baserede  Crowdcube.
De seneste 9 år har jeg rejst ca. 60 mio. kr. primært til biotekprojekter. Og det startede som et crowdfundingprojekt  – det vidste jeg bare ikke. I 2005 havde jeg en ide´, en forretningsplan, en liste med patenter jeg gerne ville købe, et selskab med direktion og bestyrelse – og ingen penge. Så skrev vi 600 breve til vores netværk med en kort præsentation og en aktietegningsformular. 4 uger senere havde vi 60 aktionærer og 5 mio. kr. Så jeg har prøvet at crowdfunde med stor succes – men vidste det ikke da ordet crowdfunding først kom i brug i 2006 – altså godt et år senere.
Pt. arbejder jeg med implementering af equity crowdfunding i Danmark – og jeg er ved at skrive Danmarks først håndbog i Crowdfunding. Det er i øvrigt et crowdsourcing projekt i sig selv.
Jeg vil arbejde for at alle former for crowdfunding i Danmark bliver den foretrukne måde til at skaffe kapital til mindre virksomheder og til projekter. På en måde der sikrer de der donerer, investerer eller låner penge ud – men også på en måde, så regler, bureaukrati og omkostninger holdes på et minimum.
Jeg vil sikre det internationale islet – for crowdfunding er en international bevægelse. Her kommer min viden fra England og fra Crowdcube alle til gavn.
Så vælg mig ind og i får et bestyrelsesmedlem som med succes har crowdfunded et selskab. Som er vant til at  have en dialog med myndigheder som eksempelvis Finanstilsynet – men langt vigtigere – også med investorer og iværksættere. Og så en anden vigtig ting. Halvdelen af klodens befolkning er kvinder. Og kvinder tager i stigende grad beslutning om investering – og starter egne virksomheder – og har deres egen holdning til og syn på tingene. Ingen kvinder har stillet op til bestyrelsen – så jeg vil sikre at vi får denne vigtige balance ind i vores bestyrelsesarbejde. På forhånd tak for din stemme.

Leave A Comment

Kategorier